Verloskundige Echoscreening Zevenaar      0316-712022

Een afspraak maken

Afspraken kunnen bij u eigen verloskundigenpraktijk gemaakt worden of via onze assistente.
Telefonische bereikbaarheid maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Telefoonnummer: 06-2507 7086. E-mail: info@v-e-z.nl.

Als u belt is het handig om de precieze duur van de zwangerschap te weten.
De verwijsbrief voor de afspraak krijgt u van uw zorgverlener ( verloskundige of gynaecoloog). Neem deze altijd mee! Bij aankomst kunt u plaatsnemen in de wachtkamer, u wordt vanzelf naar binnen geroepen.

Locatie VEZ Zevenaar

Adres:
Didamsestraat 10
6901 HC Zevenaar

Route vanuit Westervoort en Duiven:
Via de Rijksweg 810 komt u Zevenaar binnen. Bij de eerste verkeerslichten in Zevenaar links af de Ringbaan op. Alsmaar rechtdoor. Bij de volgende verkeerslichten gaat u rechtdoor. Alsmaar rechtdoor en vervolgens bij de 2de rontonde rechts de Vondellaan op. Hier alsmaar rechtdoor en in een scherpe bocht naar rechts, linksaf slaan, de Didamsestraat op. Na 100 m. kunt u parkeren (Didamsestraat 35, bij het consultatieburo). Vervolgens het centrum inlopen, de HEMA voorbij en dan bevind het echocentrum zich aan de linkerkant.

Route vanuit Arnhem via de A 12: Afslag Zevenaar-Didam nemen, onderaan de afslag rechtsaf. Alsmaar rechtdoor en bij de 2e verkeerslichten links af, de Ringbaan op. Alsmaar rechtdoor en bij de 2de rontonde gaat u rechts de Vondellaan op. Hier alsmaar rechtdoor en in een scherpe bocht naar rechts, linksaf slaan, de Didamsestraat op. Na 100 m. kunt u parkeren (Didamsestraat 35, bij het consultatieburo). Vervolgens het centrum inlopen, de HEMA voorbij en dan bevind het echocentrum zich aan de linkerkant.

Route vanuit Doetinchem via de A 12: Afslag Zevenaar nemen, onderaan de afslag linksaf. Bij de verkeerslichten linksaf onder de viaduct door. Alsmaar rechtdoor en bij de 2e verkeerslichten links af, de Ringbaan op. Alsmaar rechtdoor en dan bij de 2de rontonde rechts de Vondellaan op. Hier alsmaar rechtdoor en in een scherpe bocht naar rechts, linksaf slaan, de Didamsestraat op. Na 100 m. kunt u parkeren (Didamsestraat 35, bij het consultatieburo). Vervolgens het centrum inlopen, de HEMA voorbij en dan bevind het echocentrum zich aan de linkerkant.

Plan uw route naar VEZ

Uw adres (bijv. Stationsstraat 1, Zevenaar)    

Spreekuur

Er is spreekuur op maandag van 14.00 tot 18.00 uur, woensdag van 7.30 tot 18.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Als het noodzakelijk is kan een afspraak ook met “spoed” op een andere dag ingepland worden. In deze gevallen zal uw verloskundige of gynaecoloog zelf contact met ons opnemen voor een afspraak.

Afspraken combinatietest en 20 weken echo

De combinatietest kan ingepland worden vanaf 11 weken en 2 dagen, tot 13 weken en 6 dagen. Om praktische redenen wordt bij ruim 12 weken de echo voor de combinatietest ingepland. Denk eraan dat bij 10 weken het bloed moet worden geprikt. U krijgt een lab-formulier van uw verloskundige of gynaecoloog. De uitslag van de combinatietest is dezelfde dag bekend als de echo gedaan wordt.

Bij de combinatietest is het handig dat uw blaas een beetje gevuld is. Daarom kunt u normaal drinken en thuis eventueel nog naar het toilet gaan. Vlak voor het onderzoek is het aan te raden niet meer naar het toilet te gaan.

De 20 weken echo mag vanaf 18 weken worden gemaakt tot 21 weken. Bij voorkeur tussen 19 en 20 weken zwangerschap.

Tijdens het onderzoek is het toegestaan om twee volwassenen mee te nemen. Op het moment dat er een ernstige afwijking geconstateerd wordt is het in ieder geval prettig dat u niet alleen bent. Omdat de echoscopist zich tijdens het onderzoek moet kunnen concentreren is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen. Wij rekenen hierbij op uw begrip.