Verloskundige Echoscreening Zevenaar      0316-712022

Een afspraak maken

Afspraken kunnen bij u eigen verloskundigenpraktijk gemaakt worden of via onze assistente.
Telefonische bereikbaarheid maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Telefoonnummer: 06-2507 7086. E-mail: info@v-e-z.nl. Faxnummer: 0314-652680.

Als u belt is het handig om de precieze duur van de zwangerschap te weten.
De verwijsbrief voor de afspraak krijgt u van uw zorgverlener ( verloskundige of gynaecoloog). Neem deze altijd mee! Bij aankomst kunt u plaatsnemen in de wachtkamer, u wordt vanzelf naar binnen geroepen.

Locatie VEZ Zevenaar

Adres:
Didamsestraat 10
6901 HC Zevenaar

Route vanuit Westervoort en Duiven:
(hieronder staan oude route’s, nieuwe volgen nog.)
Via de Rijksweg komt u Zevenaar binnen. Bij de 3e rotonde gaat u linksaf het Noordeinde op. Bij de 5e zijstraat gaat u rechtsaf richting centrum. U bevindt zich dan al op de Oude Doesburgseweg. Na 100 meter rechts de grote parkeerplaats op. Ons centrum ligt aan deze parkeerplaats.

Route vanuit Arnhem via de A 12: Afslag Zevenaar-Didam nemen, onderaan de afslag rechtsaf. Bij de verkeerslichten rechtdoor, bij de 2e verkeerslichten rechtdoor, dan de 1e weg links bij het bord Centrum. U bevindt zich dan al op de Oude Doesburgseweg. Na 100 meter rechts de grote parkeerplaats op. Ons centrum ligt aan deze parkeerplaats.

Route vanuit Doetinchem via de A 12: Afslag Zevenaar nemen, onderaan de afslag linksaf. Bij de verkeerslichten linksaf onder de viaduct door. Bij de 2e en 3e verkeerslichten rechtdoor, dan de 1e weg links bij het bord Centrum. U bevindt zich dan al op de Oude Doesburgseweg. Na 100 meter rechts de grote parkeerplaats op. Ons centrum ligt aan deze parkeerplaats.

Plan uw route naar VEZ

Uw adres (bijv. Stationsstraat 1, Zevenaar)    

Spreekuur

Er is spreekuur op woensdag van 7.30 tot 21.00 uur en donderdag van 07.30-12.30 en van 18.00 tot 21.00 uur.
Wanneer noodzakelijk is vrijdagochtend of vrijdagmiddag ook beschikbaar.
Als het noodzakelijk is kan een afspraak ook met “spoed” op een andere dag ingepland worden. In deze gevallen zal uw verloskundige of gynaecoloog zelf contact met ons opnemen voor een afspraak.

Afspraken combinatietest en 20 weken echo

De combinatietest kan ingepland worden vanaf 11 weken en 2 dagen, tot 13 weken en 6 dagen. Om praktische redenen wordt bij ruim 12 weken de echo voor de NT meting ingepland. Denk er aan dat bij 10 weken het bloed moet worden geprikt. U krijgt een lab formulier van uw verloskundige of gynaecoloog. De uitslag van de combinatietest is de zelfde dag bekend als de nekplooimeting.

Bij de combinatietest is het handig dat uw blaas een beetje gevuld is. Daarom kunt u normaal drinken en thuis eventueel nog naar het toilet gaan. Vlak voor het onderzoek in het ziekenhuis is het aan te raden niet meer naar het toilet te gaan.

De 20 weken echo mag vanaf 18 weken worden gemaakt tot 23 weken. Ook hier om praktische redenen en indien mogelijk,
tussen de 19,5 en 21 weken.

Tijdens het onderzoek is het toegestaan om twee volwassenen mee te nemen. Op het moment dat er een ernstige afwijking geconstateerd wordt is het in ieder geval prettig dat u niet alleen bent. Omdat de echoscopist zich tijdens het onderzoek moet kunnen concentreren is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen. Wij rekenen hierbij op uw begrip.